petek, 29. november 2013

Grrrr dinozavri

Leto je okrog in že bomo pihali 5 svečko. Iz smrčje zabave je nastala zabava dinozavrov, ki pa je trajala ravnotako dolgo, da so bila narejena vabila. Sedaj smo že na vesoljski zabavi.Torta s planeti itd. Blaževa obrazložitev; najprej so nastali planeti potem še dinozavri in da vse paše skupaj. Pa naj bo, samo, da bo veselo.Trenutno še delam na programu, kako zabavati 5 letnike, da nebodo mislili samo na neumnosti.



sreda, 27. november 2013

Kdo je škratku ukradel čevelj

Nekje teka bos škratek. Njegov škorenc krasi našo hišo in v njem hranimo sladkarije. Če bo pa mraz le prehud, pa le pridi ponj.


torek, 5. november 2013

Pletemo

Jaz žal ne, še zbiram pogum, da enkrat končno začnem. Tile so nastali izpod pridnih rok moje mame.


nedelja, 3. november 2013

Čebelice, čebelice

Vse v znameju čebelic. Začnimo z voščilnico za 1. rojstni dan naše Fride. Čebelnjak narejen po predlogi, čebelica pa ročno rezana, vsak kos posebaj in seveda lepljena, uf je bilo enega lepljenja. Celotno darilo v rumeni barvi in doma narejene mini čebelice iz das mase, barvali so majhni prstki, dodala sem še krila iz bakrene žičke. Zdaj pa kraljica torta - čebelica. Pod zgornjo plastjo marcipana se skriva krasna presna tortica, ki so jo jedli tako slavljenka kot vi ostali. Moj enostaven recept:

Testo:
suhe slive
dateljni
kokosova moka
rozine
voda
ovseni kosmiči

Dateljne in rozine namočimo. Vse skupaj zmeljemo v multipraktiku, po potrebi dodajamo vodo v kateri se je namakalo sadje. Jaz nič ne tehtam, vse delam po občutku in seveda za koliko oseb pripravljam.Masa naj bo mazava.

Nadev:
naribana jabolka

Krema:
banane
kokosova moka

Torto sušimo v pečici na 40 stopinjah, jaz sem jo samo 2 uri, pa je bila super. Postrežemo dobro ohlajeno. Zaradi temne barve testa so otroci prepričani, da gre za čokolado :), hi, hi.
Povzeto po: presna jabolčna torta




petek, 1. november 2013

Noč čarovnic

Vse se je začelo z vabili na otroško zabavo. Sledila je dekoracija, grozovite sladice in seveda kostumi.Že več kot mesec in pol se ubadam z pripravami na to zabavo. Zabava je bila v soboto in otroci so uživali, moj trud pa je s tem v celoti poplačan. Pa ne si mislit, da lahko sedaj počivam, oh ne sem že dobila naslednjo nalogo "smrčjo" zabavo za rojstni dan. Za peti rojstni dan si je Blaž zaželel prav to.Ideje nastajajo, želja je ogromno, del pa tudi. No pa o tem kdaj drugič.

Naš pajek ( kostum sem si umislila sama, saj kupi kostum pajka če lahko ) in ostale čarovnice in čarovniki so v soboto čarali in noreli, da se je kadilo. Še dobro, da imamo prostor v kleti, kjer se lahko znorijo. Malo k kulinariki. Čokoladni duhci ( modelček je iz Lidla ), recept je od Ane, s tem da dodam malo zmečkane banane in sladek kakav. Obliti so z belim čokoladnim prelivom. Navadni keksi z dodatkom začimb za medenjake, obliti z barvnimi prelivi, so se spremenili v mumije in buče. Nova soseda pa nas je presenetila s čudovitimi pajki in duhci na palčkah. Seveda mali čarodeji niso odšli praznih rok. Majhne buče s grozljivimi sladkarijami niso manjkale.


Pa še naša grozovita vas.